JdlC 4: sfârșit de semestru

Știu că există în fiecare generație de studenți în umanioare (mai ales la filozofie) câțiva idealiști care se gândesc dacă merită să-și urmeze pasiunea și să dea la clasice, și am început serialul ăsta cu gândul ori să-i încurajez s-o facă, ori să le explic mai bine ce anume se studiază aici, dacă nu suntContinuă lectura „JdlC 4: sfârșit de semestru”

„Din nou despre realismul literaturii”, eseu în Vatra

[Eseul face parte dintr-un dosar amplu pe care revista l-a dedicat romanului social contemporan. Aici e încadrat într-o polemică cu texte de Mihnea Bâlici și Costi Rogozanu.] „Din varii motive, care au de-a face cu istoria ideilor pe continent, discursul tradițional despre arte încă reprezintă arta ca fiind despre viață, dar ca o oglindă careContinuă lectura „„Din nou despre realismul literaturii”, eseu în Vatra”

Un cal într-o mare de lebede

What to say about this piece of work? Are un stil degajat, fără stridențe, o voce nestilizată, dar sigură, un narator prin urmare vivace și autoironic, care nu se miră îndelung la orice diferență, e îngăduitor și privește orice lucru nou cu o curiozitate caldă, deși ușor superficială. Probabil cel mai mare atu al vociiContinuă lectura „Un cal într-o mare de lebede”